Pod pokličkou

Mám ráda Marmeládku. Vše pro Vás připravuji, vyrábím a vařím s láskou a baví mě to. V roce 2014 získala Marmeládka ocenění ŽELEZNÉ HORY regionální produkt.
V mých skleničkách najdete jen ty nejkvalitnější suroviny, a pokud to lze, tak se snažím zpracovávat lokální produkty (jablíčka ze sadu Ostřešany, hrušky z ekologického hospodářství manželů Kordíkových z Luže, jahody od Houdy z Přelovic, bylinky jsou většinou z mé zahrádky).
V mých skleničkách nenajdete chemické přísady, barviva, aromata ani žádná „éčka“. Pokud používám želírovací prostředek, pak jen přírodní pektin z citrusových plodů.
Ovoce, bylinky i ostatní ingredience mi projdou rukama několikrát – v některých případech od samotného trhání a sbírání (např. bezový květ, jahody, rebarbora, levandule, meduňka, máta, rybíz), přes přípravu, zpracování, krájení, vypeckování, vaření, ochutnávání, plnění do skleniček a lahví, zavařování, popisování etiket a dárkového zabalení. To vše je 100% hand-made.
Moje marmelády, džemy v extra kvalitě, povidla, sirupy i všechny ostatní dobroty jsou vyrobeny poctivě. Můžete se spolehnout, že můj džem Borůvky obsahuje z ovoce JEN borůvky (pak cukr a pektin), žádné náhražky, žádná „éčka“, žádné jiné (levnější) ovoce. V Hruškových povidlech najdete jen hrušky. Obsah ovoce v Marmeládkách se pohybuje od 66 % do 80 %, u rybízu 50 %. Obsah ovoce v povidlech je 76 až 100 %.
Věřte, že co je na etiketě psáno, to je ve skleničce dáno.
V džemech, marmeládách a povidlech najdete kousky ovoce, protože já suroviny nemixuji, ale ručně krájím a tak ve skleničce najdete kousky meruněk, kuličky borůvek nebo třeba celou jahodu.
Pracuji s čerstvým ovocem a bylinkami tehdy, kdy nám je příroda naděluje.

Michaela Naumecová

Se svou rodinou žiji v malé obci Sobětuchy nedaleko Chrudimi, na dohled Železných hor.
Jak to začalo… V r. 2013 jsem objevila recept na džem Meruňky s levandulí. Tato kombinace mě zaujala natolik, že jsem se rozhodla zkusit ho uvařit, ačkoliv do té doby u nás vařil (jen) jahodové džemy manžel, já jsem si na to netroufala. U meruněk s levandulí se mi ale líbilo, že si můžu po uvaření vyhrát i s balením a naaranžovala jsem sklenice fialovou látkou, stuhou a snítkou levandule. Vypadalo to nádherně a všichni obdarovaní moje dílo chválili – balení i obsah (výborný, voňavý, poctivý). Když se blížily Vánoce, objevila jsem recept na Vánoční pomerančovou marmeládu a tak jsem se pustila do díla. Má snaha byla opět odměněna chválou všech obdarovaných. Pomalu se tak zrodil nápad na výrobu dobrot z ovoce a bylinek.
Tím vším se prolíná Blanka Milfaitová, se kterou jsem četla rozhovor a pak začala sledovat ejjí životní cestu. Tato marmeládová královna, byla implusem k tomu, abych začala vyrábět poctivé věci tak, jako ona.
Moje práce je krásná a voňavá. Naplněním skleniček to pro mě nekončí, ale začíná tím kreativní část, kdy ručně nadepisuji etikety a vymýšlím, jak jednotlivé druhy zabalím. Každý můj výrobek je tak originál. Každá sklenička je dárkově zabalena tak, že z ní můžete mít radost Vy nebo s ní můžete udělat radost někomu dalšímu.
   
moje pomocnice :-)
ruční sběr rybízu